• JEROEN & BERTJE

  1 november 2019

  Bertje: " Ppffttt. Gadverdamme. Nou doe je het weer, wat vervelend. " Jeroen: " Ik onderbreek je niet. " Bertje: " Echt niet." Jeroen: " Nee, ik onderbouw wat je zegt." Bertje: " Gelukkig maar. " 

  Lees meer >> | 0 Reacties | 27 keer bekeken

 • DAKLOZENKRANT VERKOPER

  1 november 2019

  Kijk, alles in het leven heeft een oorzaak en gevolg. Elk gevolg kent een nieuwe oorzaak. Het is een levenscyclus, die zich steeds herhaalt. Een energie die door gaat. Het is simpel. Als jij van mij een daklozenkrantje koopt, krijg ik een goed gevoel. Waarom. Omdat ik met jou een praatje maak en een krantje verkoop. En jij krijgt een goed gevoel, omdat jij een praatje met mij maakt en een krantje koopt. Een win-win situatie. En jij helpt mij hiermee. Hoeft niet natuurlijk. Je hebt altijd een vrije keuze. Vraag jezelf af of dat een keuze is gebaseerd op feiten of interpretaties.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 31 keer bekeken

 • KLIMAATMEISJE

  1 november 2019

  Boos klimaatmeisje, ik schrijf je deze brief. Ik hoop dat je er wat aan hebt. Kijk maar. Klimaatmeisje wees niet zo boos. Zeg niet: " Dat je dromen en je idealen van je zijn afgenomen." Zeg niet: " Hoe durven jullie." Klimaatmeisje wees niet zo boos. De mens is de oorzaak van klimaatverandering. Klimaatverandering is een van de grootste vraagstukken van onze tijd. Is het mogelijk fossielvrij te leven binnen één generatie. Klimaatmeisje gebruik geen petflessen meer. Verf je haar niet elke maand groen, blauw, roze of paars. Klimaatmeisje wees niet zo boos omdat je voorgelogen en bedrogen voelt. Je bent nog zo jong en je geen raad weet met je boosheid. Ga niet met je ouders in de auto naar een klimaatdemonstratie. Dit kan je allemaal zelf. Zet in de kamer alle apparaten uit en niet op standby. Doe alle lampen uit, als je je kamer of huis verlaat. Kleding en handdoeken, hoeft echt niet elke dag in de was. Even luchten kan ook. Als het stinkt, ja, wassen aub. Doe overal ledlampen in, is 7 x zuiniger dan gloeilampen. En gaat 10 x langer mee. Een minuut korter douchen, gewoon doen. Ga toch fietsen of elektrisch rijden. De kraan dicht tijdens het tanden poetsen. Lekker de verwarming 's nachts op 15 graden. Klimaatmeisje wees niet zo boos omdat je machteloos en onbegrepen voelt. Je zin niet krijgt. Wees niet bang. Je bent niet alleen. Waarom zwijgen en niets doen. Praat er met iedereen over. Stap voor stap, samen besparen. Niet zeiken, recyclen. Iets belangeloos voor anderen doen, is de enige weg naar het geluk. Groeten van een klimaatjongen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 29 keer bekeken

 • SNACKBAR

  1 november 2019

  Komt een gozer bij snackbar Henk. Loopt naar de toonbank. Voordat hij iets zegt, zegt Henk van de snackbar: " Goedemiddag, wat mag het zijn." Zegt die gozer: " 1 cola, 1 patat oorlog en een Jos Brinkie." Zegt Henk:" Hallo, een Jos Brinkie wat is dat. " Zegt die gozer: " Nou simpel. een frikandel met satesaus. Dus doe mij 1 cola, 1 patat oorlog en een Jos Brinkie. Hier opeten." Zegt Henk: " Komt er aan, anders nog iets." Gozer: " Nee, dat was het. "

  Lees meer >> | 0 Reacties | 27 keer bekeken

 • KORREL ZOUT

  1 november 2019

  Zegt oom Rinus tegen oom Piet. " Oom Piet, ouwe mopperkont. Je moet de wereld met een korrel zout nemen." Zegt oom Piet: " Wat zeg je me nou ouwe zuiplap. Een korrel zout. Nee, jenever kabouter. Tjezus man, een hele lepel zout. Wat zeg ik. Een hele berg zout. Goedemiddag."

  Lees meer >> | 0 Reacties | 26 keer bekeken

 • JEROEN & BERTJE

  1 november 2019

  Bertje: " Geld maakt niet gelukkig." Jeroen: " Geen geld ook."

  Lees meer >> | 0 Reacties | 24 keer bekeken

 • JEROEN & BERTJE

  1 november 2019

  Jeroen: " Bertje, luister, je hebt 3 biljartballen. Je speelt de witte bal. Die witte bal raakt de andere 2 ballen. Wanneer ze elkaar aanraken zie je niet. Dat registreer, hoor je achteraf, als ze elkaar hebben aangeraakt." Bertje: "Goh, wist ik niet. Dat heb ik ook vaak in het leven. Proost."

  Lees meer >> | 0 Reacties | 22 keer bekeken

 • WEERBERICHT

  6 oktober 2019

  Het weerbericht. Waar word jij enthousiast, blij of gelukkig van. Wat was als kind jouw droombaan. Stel je voor, je mag het weerbericht presenteren. Haha, schuddebuiken van het lachen. Wist je dat lachen goed voor je is. Moet jij wel eens lachen dat je buik er van schudt. Wat voor weer wordt het. Geen idee. Kijk naar buiten en pas je kleding daar op aan. Weerbericht. Achter de wolken schijnt de zon, na regen komt zonneschijn. Niet als je kelder vol is gelopen. Het kan vriezen en het kan dooien. Pech koelkast stuk, allemaal water in de keuken. Wat voor weer is het morgen. Geen idee. Een zwaluw maakt nog geen zomer, soms ben ik een dromer. Dan denk ik aan een mooi liedje van John Lennnon. U kent het wel, Imagine. Morgen weer een nieuwe dag. Weerbericht. Is het te warm en de tieten gaan bloot, dan is de handel dood. Bikini topje aan helpt niet. Vervelend, online of in de winkel, dan verkoop je niets. Beter een vogel in de hand, dan tien in de lucht. Let op vliegende of overstekende kippen. Het weerbericht met soms wat bliksem en gedonder. Ach, het heeft wel wat, we kunnen niet zonder. Zie je avondrood in de sloot, dan komt er water in de sloot. Weerbericht. Wat een leuk gezellig, geneuzel, getreuzel over het weer van morgen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 46 keer bekeken

 • KLIMAATDEPRESSIE

  6 oktober 2019

  Klimaatdepressie, wat is dat. Lijden aan klimaatpijn, klimaatneutraliteit, milieumelancholie. Pijn over de natuur, wat het zou het moeten zijn en nu niet meer is. Schuldgevoel, dat, hoe goed je het ook bedoelt, je machteloos voelt. Kijk in de supermarkt. Komkommer, paprika, tomaat, sla, courgette enzovoort, enzovoort, alles verpakt in plastic. Waarom, waarvoor. Kan dat niet anders. Ja zeker gewoon een afbeelding van het product op de kassa, bestaat al. Koop als het kan geen groente meer in plastic. Koop als het kan geen producten meer in plastic. Klimaatdepressie. Waar lig je wakker van, bedenk dat het anders kan. Praat er over, dat helpt. Wat zou je samen kunnen doen. Verandering begint bij jezelf. Klimaatdepressie, wat is dat. Wat wil je vandaag anders doen dan gisteren. Lieve mensen, beste mensen in de politiek kom in actie nu.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 42 keer bekeken

 • FIETS GEKKIE

  8 september 2019

  Amsterdam, 25 graden celsius, 9.15 uur. Het is een mooie zonnige zondagochtend. Ik nader het kruispunt Bilderdijkstraat, de Clerqstraat. Op 20 meter afstand van het kruispunt, zie ik rechts vanuit de Clerqstraat een fietser aankomen. De fietser heeft een regenpak aan en op zijn hoofd een fietshelm. Lekker veilig. Achter op de bagagedrager, een uber eats koelbox. Daarboven op, onder de snelbinder, een pak appelsientje. Ook hangen er allemaal plastic tassen aan zijn stuur. Wat klopt hier niet. Ook al heeft hij een Uber Eats koelbox op zijn bagagedrager. Hij ziet er niet echt uit als een uber eats koerier die eten bezorgt. Zonnig weer, 25 graden, regenpak aan. Oké, moet jezelf weten, je gaat erin zweten. We naderen elkaar bij het kruispunt. Hij stopt voor mijn wiel en schreeuwt keihard: " Ik wil je mening helemaal niet horen. Bek dicht." Ik kijk hem aan en besluit niets te zeggen. De man kijkt mij aan en schreeuwt opnieuw: " Ik wil je mening helemaal niet horen, bek dicht. " Ik kijk hem aan en zeg: "Ik zeg helemaal niets. " Waarop de man antwoord: " Ik wil je mening helemaal niet horen, bek dicht. " Ik kijk hem aan en zeg niets. Hij kijkt mij boos en onbegrepen aan, zegt niets en fietst vervolgens keihard weg. Dag fiets gekkie op zondagochtend in Amsterdam. Je hebt een punt. Iedereen heeft wel een mening en die wil je niet horen. Dat begrijp ik, zeg ik stil in mijn hoofd.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 83 keer bekeken

 • Meer blogs >>