• POSITIEVE WINNAARS MENTALITEIT

  22 juli 2021

  Positief ingesteld zijn, ondanks tegenslag de kracht vinden om door te gaan. Te denken en te handelen dat iets gedaan kan worden in plaats van te denken of te zeggen dat het niet kan. Geloven in mogelijkheden, geloven in kansen, geloven dat respect het begin is van elkaar willen begrijpen. Handelen als het moment daar om vraagt, handelen als de ander om hulp vraagt. Vertrouwen hebben waarin je gelooft, vertrouwen hebben dat je het kan, vertrouwen hebben dat als je hulp vraagt je support krijgt. Als je dromen hebt, beleef ze dan, als je dromen hebt realiseer ze dan. Als je dromen hebt, is het een leerzame reis over jezelf en de wereld als iets van die dromen uitkomen. Dat het kan bestaan in de wereld, en dat andere mensen het oppikken en daar iets aan hebben. Heb ik dan geen twijfel, angst, last van beren op de weg om iets van dromen te realiseren. Ja, natuurlijk wel, angst en twijfel en beren op de weg zorgen ervoor dat je voor je iets gaat doen de voors en tegens tegen over elkaar zet. Wat voel je dan, ben je bang dat het niet lukt. Nou wat dan nog, volgende keer beter. En als het dan weer niet lukt, probeer het anders. Leg je probleem of waar je op vast loopt eens voor aan een aantal mensen. Ontvang de feedback als een geschenk want het kan de deur openen naar een andere werkwijze, een andere invalshoek. In deze stilte ontvouwt zich dan wat je kan doen als keuze, niet wat moet je doen want dat werkt niet. Ontspan, weet dat alles er al is voor jou, ga het maar ontdekken, kijk, proef, voel, laat en bewonder. Zorg dat je droom andere mensen inspireert om zelf iets te ondernemen met hun dromen en dat zij weer andere mensen positief inspireren. Positief in het leven staan werkt inspirerend op andere mensen. Het is een levens filosofie, overtuiging, houding die energie en mentale veerkracht geeft. Positieve mensen hebben een winnaars mentaliteit die aanstekelijk werkt.

  Lees meer >> | 46 keer bekeken

 • VRIJ LEVEN

  21 april 2021

  Laat je leven vrij zijn. Het lijkt onmogelijk tot je het doet, en dan blijkt alles mogelijk. Leef met een gevoel van vrij zijn. Dat is best wel lastig, gecompliceerd en hangt van verschillende factoren af. Ben je getrouwd, zit je in een vechtscheiding, kinderen of geen kinderen. Ben je ontslagen op je werk, ben je ziek en wordt je niet meer beter. Alles wat je moet doen, dat moet je doen en misschien ook wel niet. Soms alleen om de vrede te bewaren. Hoe ? Ademhalen en doorgaan. Heb je meer geld nodig, heb je genoeg dan heb je ook weer te weinig. Je hebt altijd keuzes in je leven. Je kunt winnen en verliezen. Maar wat is winnen en wat is verliezen. Soms heb je een beetje geluk en soms lukt er helemaal niets. Ach, volgende keer beter. Er zijn kansen om het anders te doen. Is dat makkelijk, nee. Je weet pas achteraf of je een goede keuze hebt gemaakt. Accepteer de goede en slechte tijden, van beide kun je leren. Het leven is een onvervuld verlangen. Wat is tijd, wat kun je doen in de tijd die je gegeven is. Geef liefde en vrede en je zult liefde en vrede ontvangen. Vragen die je vroeger niet kon stellen en antwoorden die je niet kreeg. Worden soms later en later alsnog geopenbaard. Dat geeft een vrij gevoel en dat zorgt voor een vrij leven.

  Lees meer >> | 65 keer bekeken

 • NOODUITGANG

  6 april 2021

  Waar is hier de nooduitgang. Het is weer zo'n dag, niet swingend, tempoloos, fantasieloos, ongeïnspireerd, feilloos. Het regent natte sneeuw en hagelt al de hele dag. Dan weer weergaloos, eindeloos, zouteloos, plichtmatig. Even de zon door de grijze wolken en dan begint het weer opnieuw. Bah, bah en nog eens bah. Waar is hier de nooduitgang. Dokter ik ben zo moe. Ach, als ik ween. Wat houdt mij op de been. Als ik van de liefde zou moeten leven. Dan was ik nooit alleen. Tja...Ik ga maar een beetje dagdromen. Dat ik in Amsterdam op een zonnige dag door de stad loop. Lekker langs de grachten, dan de Jordaan in. Waar ik de klokken van de Westerkerk hoor. Een vertrouwd vredig geluid. Om dan uiteindelijk te gaan zitten op een terras. Een beetje voor mij uit staren en naar mensen kijken zoals u en ik. Gewoon niets doen, even helemaal niets. En ook geen corona crisis of andere crisis, waar ik toch niets aan kan doen. Even genieten en opgaan in het moment. Maar ja, ik kijk naar buiten dan zie ik dat het natte sneeuw regent en af en toe hagelt. De wind huilt en giert om het huis. Als de droom niet klopt met de werkelijkheid, blijkt de droom niet waar.

  Lees meer >> | 72 keer bekeken

 • HERINNERING

  6 april 2021

  Is het onaardigste van onplezierige dingen de herinnering. Wat is dan de aardigste herinnering van plezierige dingen. Het loslaten van de pijn en het omarmen van liefde.

  Lees meer >> | 67 keer bekeken

 • NIET SLANK

  6 april 2021

  Dirk en Toos, zijn al veertig jaar getrouwd en zitten gezellig op de bank met een kop koffie. Zegt Toos tegen haar man die zichzelf niet te dik vind maar ook niet slank: " Eigenlijk is er niet zoveel aan de hand Dirk. Je bent slank van de zij en achterkant. Je weet wel, je armen en benen. Het enige wat dik is zijn je tieten, je bierbuik en je opgezette vette nek. Maar ondanks dat, hou ik van je en jij van mij of het een schreeuw om aandacht was. " Zegt Dirk: " Schat, dat heb je goed gezien. Ik hou ook van je, ondanks die airbag onder je truitje en die dubbele onderkin. Nog een koffie ? "

  Lees meer >> | 69 keer bekeken

 • BESLAGEN BRILLENGLAZEN

  6 april 2021

  Tip van de week. Beslagen brillenglazen, wat vervelend. Beslaan uw brillenglazen ook steeds zonder mondkapje of boven uw mondkapje ? Wat nu, wat kan ik er aan doen. Smeer beide kanten van de glazen in met handzeep of afwasmiddel. Spoel de glazen af met lauwwarm water en wrijf ze daarna droog met een pluisvrije doek. Nu komt de grote truc. De zeep laat een miniscuul laagje achter op uw bril, waardoor die minder snel zal beslaan. U kunt ook uw bril wassen met scheerschuim voor het zelfde resultaat. Succes.

  Lees meer >> | 60 keer bekeken

 • GRAP VAN MAX

  6 april 2021

  Wat is hier aan de hand ?

  Een kunstenaar gaat op een scooter.

  A. Het regent.

  B. Hij gaat niet.

  C. Het is een strikvraag.

  D. Doe alsof je het leuk vind.

  Lees meer >> | 59 keer bekeken

 • MENTALE SPIERPIJN

  27 maart 2021

  Wat ik laatst hoorde in de metro. Luister, dit geloof je niet. Zegt vrouw 1 tegen vrouw 2 dat ze last heeft van mentale spierpijn. Zegt vrouw 2: "Wat doe je daar aan." "Simpel. " zegt vrouw 1:" Ik pak mijn All Terrain Bike en ga keihard door het bos fietsen en lekker keihard schreeuwen en zingen. Lucht lekker op." Zegt vrouw 2: "Goed bezig, moet ik ook eens doen." Weet niet hoe het gesprek verder ging want ik moest bij deze halte eruit. Weet wel wat je kunt doen tegen mentale spierpijn.

  Lees meer >> | 58 keer bekeken

 • LEVENSKUNST

  21 maart 2021

  Leven is een kunst.

  Kunst is niet alles.

  Maar zonder kunst is alles niets

  Lees meer >> | 63 keer bekeken

 • NEP ECHT

  21 maart 2021

  Echt is de overtreffende trap van nep.

  Wat is dan nep? Wat is echt? Is dat de waarheid ?

  Kan nep echt zijn? En echt nep. Wat krijg je dan, echt of echt wel nep.

  Hoe kun je weten, wat echt is en wat niet. 

  Het mooie hiervan is dat iedereen de waarheid anders beleeft.

  Lees meer >> | 64 keer bekeken

 • Meer blogs >>