• SPIEGEL VAN MIJN ZIEL

  25 oktober 2021

  Wanneer houdt het op met dat stemmetje met rotzooi in mijn kop. Wat is het leven, een leugen, een grote flop.Ik race door de straten met oktober dennenbosweer en snuif traag de herfstgeur in mij op. Ik ben in trance en hoor geen geluid, ik heb niets in de gaten en probeer alles uit. Kijk weer naar die stomme film, het is mijn eigen spiegelbeeld in een ruit. Als schimmen in de avond verdwalen en de zonnestralen dalen, en het avondrood verschijnt. Misschien na een lichte slaap, een droom, een illusie, fantasie of hallucinatie, wat gingen zij halen. Zie wat mijn ogen niet willen zien. Diffuus zwart licht, tussen de sterren in de hemelsblauwe lucht aanschouw ik jou in de spiegel van mijn ziel. In de stilte van de nacht kon ik alleen nog luisteren naar mijn adem en hartslag, naar het zoemende geluid van muggen, door de wind het ritselen van bladeren aan een boom. Lopend dwaal ik langs wegen, paden. De krekels zingen over heimwee, gedragen naar de  zee. Liegen is niet de waarheid zeggen, maar meedraaien in de wind. Het is als een schaduw of echo van een lach. Met de stilte om mij heen vouw ik mijn handen, weet ook niet waarom, hoor en voel de rust van de stilte. Geen geschreeuw, geen zucht en ook geen pijn. Vanuit mijn ooghoek verschuift het perspectief en plak stukken herinnering aan elkaar. Veel begrijp ik er niet van, het is niet hier en het is niet daar.

  Lees meer >> | 144 keer bekeken

 • PAPA IS EEN EIKEL

  25 oktober 2021

  Wat denk je, loop ik langs de Intertoys, je weet wel, een winkel voor kinderen met de meest fantastische spelletjes, games, speelgoed en nog veel meer dingen om mee te spelen. Zegt een jongen van een jaar of elf, twaalf tegen zijn vader omdat hij FIFA 22 een spel van zestig euro niet krijgt: "Papa je bent een eikel ". Tja... Ben maar snel doorgelopen.

  Lees meer >> | 124 keer bekeken

 • LEVEN IK LEEF

  25 oktober 2021

  Ik wil het leven dat ik leef voelen wat ik voel en voelen dat ik leef. Erken ik dan dat het leven een herhalende oefening in mislukkingen is. En succes betrekkelijk. Als ik dat accepteer, het leven een stuk makkelijker voor mij is

  Lees meer >> | 122 keer bekeken

 • TOP 5 KANTOORIRRITATIES

  25 oktober 2021

  Wat zijn de grootste kantoorirritaties. Hier de TOP 5 KANTOORIRRITATIES

  1- Kantoortuin, weg rust.

  2- Koffieautomaat, stiltes en gesprekken.

  3- Nodeloze, troosteloze, klagers, nagelbijters en aandachtvragers.

  4- Luidruchtige bellers en betweters.

  5- Hyperactieve (emotionele) leuteraars

  Lees meer >> | 125 keer bekeken

 • OOM PIET & WAARDE

  25 oktober 2021

  Oom Piet tegen Oom Rinus; "Je kunt het ook zo bekijken: wat je niet hebt of bezit is ook niet veel waard ". Oom Rinus: " Zo is dat ". 

  Lees meer >> | 116 keer bekeken

 • HI HA HONDENLUL

  25 oktober 2021

  Wat je niet meert hoort vandaag de dag in voetbalstadions, is het massaal door supporters mee  mee gezongen als de scheidsrechter in hun ogen een verkeerde beslissing heeft genomen. Ja nu lekker met zijn allen in koor: "HI HA HONDENLUL ".

   

  Lees meer >> | 89 keer bekeken

 • 70 JAAR TV

  17 oktober 2021

  Ja leuk, 70 jaar TV met een lach en een traan. Emoties, geweld, liefde, het leven constant in beeld gebracht. 70 jaar TV, ontroerende shows met muziek die je hart raakt. Kunst of een journalistieke onthulling die je ziel kraakt. Wie is de dader en wie het slachtoffer of is het andersom. Leven met leugen en waarheid, maar wat is de waarheid, die is voor iedereen anders, ligt die niet in het midden. 70 jaar TV, beeldverhalen tussen droom en daad. Veel humor, actie, sport, macht, rebellie, opportunisme en verraad. Wie is de baas en wie de knecht. Wat is onrecht en wat is een recht. 70 jaar TV, reality shows, spelletjes programma's met bekende Nederlanders. Ja, lekker gezellig, lachen. Tijd voor ontspanning met heel veel lol, geloof, hoop en heel veel liefde. Even ontsnappen aan je eigen sleur. 70 jaar TV, controversieel, arrrogant, eenzijdig, verrassend, optimistisch, dramatisch, schokkend, onmisbaar, romantiek, leerzaam, ontdekken, een goed gevoel. Tja...nog veel meer. En ben ik iets vergeten, wat dan nog. Er is altijd weer iets nieuws op de TV wat mij boeit. TV, je venster op de werkelijkheid.

  Lees meer >> | 110 keer bekeken

 • CAMERATOEZICHT

  17 oktober 2021

  Cameratoezicht, waarbij de interpretatie van gedrag wel of niet wordt bepaald door verborgen aannames en wensen. Wat is hiervan de bedoeling. Afwijkend gedrag signaleren. In een vroeg stadium een modus operandi waarnemen. Surveillance van verdachte situaties. Vaststellen srafbaar feit. Waar gaat het nog meer over; vrijheid, onvrijheid, veiligheid, onveiligheid, beveiliging, integratie, identiteit, inclusiviteit, profilering. Controle van regels en wetten, normen en waarden en handhaving hiervan.

  Lees meer >> | 92 keer bekeken

 • BOEKEN VINCENT VAN GOGH

  1 september 2021

  Vincent van Gogh was gek van boeken. Wat hij las weten we niet precies. Op een schilderij, een Stilleven met bijbel (1885, 65,7x78,5  cm Van Gogh Museum Amsterdam), schilderde van Gogh de bijbel van zijn Vader, daarnaast schilderde hij het boek 'La Joie de Vivre' van schrijver en journalist Emile Zola (1840-1902). Verder is er nog een kaars in een kandelaar afgebeeld, wat het licht, het vuur, de vlam in van Gogh symboliseert. Met het boek van Emile Zola laat van Gogh in zijn tijd zien, dat er naast de bijbel ook plaats is voor actuele, eigentijdse onderwerpen, die de tijdgeest en de cyclus van het leven weergeven. Elke generatie heeft zijn eigen helden. In van Gogh's tijd was Emile Zola er een van. Volgens wikipedia wordt hij gezien als de belangrijkste vertegenwoordiger van de school der naturalisten, beinvloed door Gustave Faubert (1821-1880) en Honore de Balzac (1799-1850). Deze stroming,het naturalisme, het literaire realisme was een reactie op de romantische literatuur.

  Lees meer >> | 101 keer bekeken

 • GEKKE VAN GOGH

  1 september 2021

  Gekke van Gogh. De Schotse kunstenaar Archibald Standish Hartrick (1864 -1950) ontmoette van Gogh in 1886 in Parijs. Hij maakte een portret van Vincent en schreef later over de ontmoeting; " Vincent van Gogh was een vrij spichtig mannetje, met vlassig rosssig haar, baard en lichtblauwe ogen. Hij had de uitzonderlijke gewoonte om taal uit te slaan in een mengelmoes van Nederlands, Engels en Frans, over zijn schouder een snelle blik op je te werpen en met geklemde kaken naar je te sissen. Als hij opgewonden was, zag hij er eigenlijk behoorlijk krankzinnig uit." Gekke van Gogh. Wat weten we eigenlijk van zijn persoonlijkheid. Zijn botsende karakter vol twijfels, driftbuien, onzekerheid, passie en depressies.

  Lees meer >> | 103 keer bekeken

 • Meer blogs >>