• MOORKOP

  11 februari 2020

  Discussie moorkop. Oke, de moorkop uit de schappen, maar dan ook de blanke vla, chocoladevla, witte reus, jodenkoeken, blinde vinken, berenhappen, kikkererwten, chocoprinsen en maria's en vooral de kletskoppen niet vergeten.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 18 keer bekeken

 • GOEDEMORGEN

  11 februari 2020

  Een hele goedemorgen. Daar gaat de wekker, dat is lekker. Nog even blijven liggen lummelen. De dag begint. Opstaan, rek je lekker even uit. Je voorpoten, achterpoten, ruggegraat, doet je kat ook. De dag begint, douchen, ontbijten. Hup naar je werk of wat anders. Gaat het nog moeizaam dan heb je startproblemen. Geen zin, energie of wat dan ook. Wie kent dat niet. Gewoon beginnen, dan kom je vanzelf in je ritme. Bent u er klaar voor. Ja, daar gaat hij dan. Zeg hardop: " Vroemm, vroemm, vroemm. " En dan: " Takke, takke, takke." En dan:  " Heng ken kedeng deng. " En nog een keer: "Heng ken kedeng deng. " Zo dat is lekker en nou geen gemekker. Zonder zorgen, een hele goedemorgen.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 17 keer bekeken

 • JENEVER LIGHT

  11 februari 2020

  Felix zegt: " Max wat gaan we drinken." Max zegt: " Bier 0.0 of Jenever Light, even goor. Maar je kan langer door. Proost. Tot slurp."

  Lees meer >> | 0 Reacties | 19 keer bekeken

 • FOKJE MODDER

  22 januari 2020

  Het leven is voor Fokje Modder niet altijd groots en meeslepend. Gewoon leven met goede en slechte tijden. Vader en moeder helpen. Vader werkt en zegt niet veel om de lieve vrede te bewaren. Fokje Modder accepteert wat ze op haar levenspad, tijdlijn ontmoet. Fokje Modder is geen Friese naam of toch wel. In het weekend gaat ze met vriendinnen twerken in de disco. Zoenen met jongens en werken in de supermarkt. Op zondag gaat ze gezellig naar oma, draadjesvlees eten enzo. Even niet de ogen van moeder in haar nek. Altijd vervelend gedoe. Doe dit, doe dat, zegt moeder. Doe zelf eens wat. Moeder bedoeld het goed hoor, maar oma heeft een mooie kijk op het leven. Observaties van mensen en hun gedrag zonder moraal en oordeel. Dat is zo wijs en knap van Oma. Daar wordt ze heel erg blij en gelukkig van. Ja, Fokje Modder heeft een mooi leven met verwondering, verdieping, geloof, hoop, liefde en vrede met jezelf. Van wie zou ze dat nou hebben.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 46 keer bekeken

 • KUNST

  22 januari 2020

  Is kunst een uitdrukking, een manifestatie, een uiting van een gevoel, gedachte, idee of filosofie. Van het laten, toelaten, weglaten, loslaten. Is kunst een vergrootglas over menselijk gedrag, zielenpijn, conditionering. Is kunst iets wat niet op een andere manier gezegd kan worden. Een andere kijk op de wereld. Een eigen interpretatie van de werkelijkheid.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 33 keer bekeken

 • MENS & GELUK

  11 december 2019

  Mens en geluk, Aan wie denk jij vandaag. De mens zoekt en wil geluk in zijn leven. De mens wil zich goed voelen en zekerheden in zijn leven. Maar die zijn er niet. Het is een groot onbekend avontuur van wieg tot graf. De mens wil het beste van alle narigheid. Zoekt troost in schoonheid, liefde of het gebrek eraan. Mens en geluk. Nooit hetzelfde, altijd onvoorspelbaar uniek in zijn gedrag. Het blijft een wonder. In het leven maken we allemaal keuzes. De een beter dan de andere. Daar leren we van of niet. We maken allemaal keuzes. De mens zoekt en wil geluk en geluk. Leef je eigen leven met respect voor elkaar. Doe waar je goed in bent. Help en hou rekening met elkaar. Geef aan goede doelen of ben je dat goede doel zelf. De mens zoekt en wil geluk. Soms gaat het mis. Tjonge, tjonge, op sociale media doe je lekker mee. Wat je zegt ben jezelf en dat is gezellig. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt. Of toch wel. Je bent een mens zoals alle andere mensen. Kwetsbaar en breekbaar. Soms ontbreekt de gebruiksaanwijzing. Die moet je zelf onderzoeken, onthullen, afpellen tot de kern. Stel vragen om de ander te leren kennen. Wil je de ander wel leren kennen. Wat is je doel en wat bereik je ermee. Wat is waar of niet waar, echt of onecht. Welke emotie voel je. Waarom, waarvoor. Voor wie. Wat is je angst, verdriet en pijn, de mens wil gelukkig zijn. Jong en oud. Rijk en arm. Leven doen we samen. Het geluk bestaat in gelukkige momenten. Zoeken we naar liefde, warmte en vrede. Zoeken we respect en verbinding van mens tot mens, tegen verharding, uitsluiting en onverschilligheid in de maatschappij.  Zoeken we bezinning, bewustzijn, acceptatie in andere momenten. Aan wie denk jij vandaag.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 72 keer bekeken

 • PYJAMA PARTY

  11 december 2019

  Pyjama party, Oom Rinus: " Oom Piet wat doe je aan als je naar een pyjama party gaat. " Oom Piet: " Simpel, je pyjama natuurlijk. Je poedel laat je thuis." Oom Rinus: " Hoezo poedel. Wat klets je nou jenever kabouter.  En op een piano party neem je zeker je piano mee." Oom Piet: "Ja zou het gewoon doen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. En als je wil neem je poedel mee." Oom Rinus."Ja gezellig."

  Lees meer >> | 0 Reacties | 65 keer bekeken

 • LEKKER BOOS

  27 november 2019

  Retteketet wat een pret. Ja, ik weet niet wat het is. Je ziet steeds vaker mensen die lekker boos worden. Waarom? Geen idee. Misschien om dat ze hun zin niet krijgen. Is het de verhuftering van de maatschappij, de wereld waarin we leven. Lekker boos, omdat het voelt dat je onrecht is aangedaan. Je machteloos en onbegrepen voelt. Je zin doordrammen. Lekker boos. Iedereen is lekker boos en gaat uit zijn dak en laat dat zien aan de hele wereld. Hoe ga je er mee om. Lekker laten gaan. Wat zielig of niet. Hebben ze eigenlijk wel een punt om boos te zijn. Vertel waarom je boos bent, en is dat waar. En wat zie je dan. Lekker boos. Boze boeren, onderwijzers en hoeren. Boze klanten, journalisten. Lekker boos. Boze voetballers, supporters. Boos, boos, boos. Boze bouwvakkers, verplegers, veelplegers, naturisten, museumbezoekers. Wat ging er mis. Boze klimaatvluchtelingen, klimaatactivisten en terroristen. Help, help. Boze familieleden, vaders, moeders, ooms, tantes, broers, zussen en kinderen. Boze studenten, politici, managers, werknemers, fietsers en agenten. Wat moet ik doen, krijg ik straks nog pensioen. Boze gepensioneerden, automobilisten, buschauffeurs. Boze dierenactivisten, trambestuurders, trein passagiers. Allemaal lekker boos. Iedereen is boos en laat dat zien aan de wereld. Moet kunnen in een democratie. Lekker, lucht op. Pijn in mijn kop, en wat schiet je er mee op. Helemaal niets of een beetje. En toch zeggen we tegen elkaar dat we in een mooi land wonen. Jazeker en lekker boos. Doe eens lief. 

  Lees meer >> | 0 Reacties | 104 keer bekeken

 • NUL - NUL

  27 november 2019

  Nul - nul. Wat wil dat zeggen. Het doet denken aan een sportuitslag. Nul - nul, twee - een, een - drie. Beide teams, hebben alles gegeven om te winnen. Het is nul - nul gebleven. De nul gehouden. Kun je het gevoel hebben, dat je bij nul - nul, de wedstrijd hebt gewonnen. Dat hangt ook af van je positie op de ranglijst. Sta je in het midden , bovenaan of onderaan. Dan kun je het gevoel hebben dat je hebt verloren. Nul - nul, is dat erg eigenlijk, als je met hart en ziel hebt gespeeld. Nee, natuurlijk niet. Voor de fans, de supporters is het super oke, als je met bloed, zweet en tranen hebt gespeeld. Nul - nul, is in balans. Niet verloren, niet gewonnen. Goede inzet. Iedereen voerde zijn taken en opdrachten goed uit. De wil om te winnen was er en toch niets, noppes, nada. Nul - nul. Is dat geluk of ongeluk. Voor de een, is het grootste geluk, dat ongeluk ophoudt. Voor de ander, is het grootste ongeluk, geluk dat niet ophoudt. Je kunt winnen of verliezen of nul - nul spelen. Ach, de volgende keer beter. Troost, proost, je mag vanavond je glas zetten.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 92 keer bekeken

 • ILYA KABAKOV

  27 november 2019

  Kunst op straat.  Je kunt het zomaar tegenkomen. Op weg naar je werk, een afspraak of iets anders. Kunst op straat of beter gezegd: kunst in de openbare ruimte, is een ontmoeting met kunst, de kunstenaar en een andere kijk op wereld. Hoezo, leg uit. Om na te denken over het leven, de dood, je eigen leven en de tijd waarin wij leven. Daardoor kunnen we de kwetsbaarheid van het leven iets beter begrijpen, Kunst op straat. In de Eerste Constantijn Huygensstraat te Amsterdam, is een kunstwerk geplaatst van ILya kabakov met de titel:" How to meet an Angel " Het is een kunstwerk van een man die op een ladder staat en met zijn armen naar de hemel reikt." De Ladderman ", reikt hij vragend voor hulp, vragend naar God om een beschermengel. Het hangt heel, heel, hoog aan de gevel van het het pand, van de psychiatrische kliniek Mentrum. Wat is de betekenis van dit beeld. Troostend of hoopvol. Maar ondanks een andere betekenis lijkt hij hulpeloos, besluiteloos, machteloos. Het lijkt of hij wil springen, of toch niet. Buurtbewoners hebben over dit beeld geklaagd. Tja... Moet dit beeld dan weg. Ja of nee. Kunst, is een uitnodiging om vragen te stellen. Waarover dan. Over het leven, de dood, je eigen leven en de tijd waarin wij leven. Kunst kan een verdieping, verrijking zijn, die je andere gedachten, inzichten brengt. Dus ook in de openbare ruimte. Kunst zegt iets over de mens op een andere manier. Het opent een mogelijkheid naar een andere filosofie of zienswijze. Een deur, naar een andere kijk op de wereld. Zo ook het beeld "How to meet an Angel " van ILya Kabakov.

  Lees meer >> | 0 Reacties | 95 keer bekeken

 • Meer blogs >>