• 70 JAAR TV

  17 oktober 2021

  Ja leuk, 70 jaar TV met een lach en een traan. Emoties, geweld, liefde, het leven constant in beeld gebracht. 70 jaar TV, ontroerende shows met muziek die je hart raakt. Kunst of een journalistieke onthulling die je ziel kraakt. Wie is de dader en wie het slachtoffer of is het andersom. Leven met leugen en waarheid, maar wat is de waarheid, die is voor iedereen anders, ligt die niet in het midden. 70 jaar TV, beeldverhalen tussen droom en daad. Veel humor, actie, sport, macht, rebellie, opportunisme en verraad. Wie is de baas en wie de knecht. Wat is onrecht en wat is een recht. 70 jaar TV, reality shows, spelletjes programma's met bekende Nederlanders. Ja, lekker gezellig, lachen. Tijd voor ontspanning met heel veel lol, geloof, hoop en heel veel liefde. Even ontsnappen aan je eigen sleur. 70 jaar TV, controversieel, arrrogant, eenzijdig, verrassend, optimistisch, dramatisch, schokkend, onmisbaar, romantiek, leerzaam, ontdekken, een goed gevoel. Tja...nog veel meer. En ben ik iets vergeten, wat dan nog. Er is altijd weer iets nieuws op de TV wat mij boeit. TV, je venster op de werkelijkheid.

  Lees meer >> | 7 keer bekeken

 • CAMERATOEZICHT

  17 oktober 2021

  Cameratoezicht, waarbij de interpretatie van gedrag wel of niet wordt bepaald door verborgen aannames en wensen. Wat is hiervan de bedoeling. Afwijkend gedrag signaleren. In een vroeg stadium een modus operandi waarnemen. Surveillance van verdachte situaties. Vaststellen srafbaar feit. Waar gaat het nog meer over; vrijheid, onvrijheid, veiligheid, onveiligheid, beveiliging, integratie, identiteit, inclusiviteit, profilering. Controle van regels en wetten, normen en waarden en handhaving hiervan.

  Lees meer >> | 11 keer bekeken

 • BOEKEN VINCENT VAN GOGH

  1 september 2021

  Vincent van Gogh was gek van boeken. Wat hij las weten we niet precies. Op een schilderij, een Stilleven met bijbel (1885, 65,7x78,5  cm Van Gogh Museum Amsterdam), schilderde van Gogh de bijbel van zijn Vader, daarnaast schilderde hij het boek 'La Joie de Vivre' van schrijver en journalist Emile Zola (1840-1902). Verder is er nog een kaars in een kandelaar afgebeeld, wat het licht, het vuur, de vlam in van Gogh symboliseert. Met het boek van Emile Zola laat van Gogh in zijn tijd zien, dat er naast de bijbel ook plaats is voor actuele, eigentijdse onderwerpen, die de tijdgeest en de cyclus van het leven weergeven. Elke generatie heeft zijn eigen helden. In van Gogh's tijd was Emile Zola er een van. Volgens wikipedia wordt hij gezien als de belangrijkste vertegenwoordiger van de school der naturalisten, beinvloed door Gustave Faubert (1821-1880) en Honore de Balzac (1799-1850). Deze stroming,het naturalisme, het literaire realisme was een reactie op de romantische literatuur.

  Lees meer >> | 31 keer bekeken

 • GEKKE VAN GOGH

  1 september 2021

  Gekke van Gogh. De Schotse kunstenaar Archibald Standish Hartrick (1864 -1950) ontmoette van Gogh in 1886 in Parijs. Hij maakte een portret van Vincent en schreef later over de ontmoeting; " Vincent van Gogh was een vrij spichtig mannetje, met vlassig rosssig haar, baard en lichtblauwe ogen. Hij had de uitzonderlijke gewoonte om taal uit te slaan in een mengelmoes van Nederlands, Engels en Frans, over zijn schouder een snelle blik op je te werpen en met geklemde kaken naar je te sissen. Als hij opgewonden was, zag hij er eigenlijk behoorlijk krankzinnig uit." Gekke van Gogh. Wat weten we eigenlijk van zijn persoonlijkheid. Zijn botsende karakter vol twijfels, driftbuien, onzekerheid, passie en depressies.

  Lees meer >> | 31 keer bekeken

 • KLEUREN VAN VINCENT VAN GOGH

  1 september 2021

  De kleuren van Vincent van Gogh. Hij gebruikte olieverf in tubes. Hij gebruikte de kleurencirkel van Le Blanc uit 1870 en mengde de volgende kleuren op zijn palet: vermiljoen, cobalt blauw, napels geel, sienna aardkleur, loodwit, pruissisch blauw, cadmium oranje. Kleur was voor van Gogh belangrijk. Kon van Gogh aan kleuren emoties verbinden en daarmee zijn werk persoonlijk maken. Hij zocht naar sterke contrasten door complementaire kleuren te combineren in een werk. Van Gogh gebruikte kleur als expressiemiddel. Zijn werk werd daardoor visueel sterk en krachtig en kreeg mede door zijn streepjestechniek een emotionele lading en daarmee meer zeggingskracht.

  Lees meer >> | 29 keer bekeken

 • VINCENT VAN GOGH TOP 10

  1 september 2021

  De Vincent van Gogh Top 10. Bekende werken van Vincent van Gogh. Hier uw favoriete, mooiste, fantastische, krachtige, kleurrijke, emotionele van Gogh schilderijen. Deze Vincent van Gogh Top 10 is tot stand gekomen door bezoekers in het Van Gogh Museum te vragen naar hun favoriete werken van Vincent. Ze konden 3 werken noemen naar eigen keuze.

  1   - Sterrennacht.

  2   - Zonnebloemen.

  3   - Aardappeleters.

  4   - Zelfportet met verbonden oor.

  5   - Amandelbloesem.

  6   - De Slaapkamer.

  7   - Zelfportret met grijzen vilten hoed.

  8   - De Oogst.

  9   - Korenveld met kraaien.

  10 - Het Gele Huis

  Lees meer >> | 29 keer bekeken

 • NEGATIEF DENKEN

  1 september 2021

  Voor de pessimisten, cultuur barbaren, ramptoeristen, zeikers, klagers, complotdenkers, niet levensgenieters en andere doemdenkers. Negatief denken heeft nog nooit iets opgeleverd. Of toch wel. Is dat gewoon leuk, voor de lol, voor de twijfel. Is dat een vorm van geluk. Of heb je dat nodig om positief te denken. Om tot een ander inzicht te komen. Dat je iets kan doen voor een ander zonder eigenbelang, verwachting of win-win situatie. Dit is een van de zeldzame mooie dingen in het leven. Daar krijg je een goed gevoel van.

  Lees meer >> | 33 keer bekeken

 • VERJAARDAG

  1 september 2021

  Zou je elke dag moeten leven alsof het je laatste was. Je weet wel, groots, intens en meeslepend leven. Ach mens, hoe hou je dat vol. Al die feestjes, borrels, openingen, recepties, afscheidborrels, diners. Kijk als je jong bent, dan lukt dat nog wel. Niet als je ouder bent. Het duurt dagen voor dat je herstelt bent. Je moet er ook niet aan denken dat je elke dag moet leven alsof het je verjaardag is. Nou gefeliciteerd. Ja, gezellig. Al die visite, dat gezuip en gevreet en dan ook nog de ruzies, discussies, bekvechterij onderling. Zal wel humor wezen. O ja en de rotzooi mag jezelf opruimen als iedereen weg is. Verjaardag, ja gezellig. Voor de een een feest voor de ander een gruwel. Fijne verjaardag.

  Lees meer >> | 30 keer bekeken

 • BETWETERS

  1 september 2021

  Betweters, zijn van die zelfingenomen irritante, rare, eigenwijze zeldzame mensen, die vragen hoe het met je gaat en dan niet wachten op een antwoord.

  Lees meer >> | 29 keer bekeken

 • LE TAMBOURIN

  22 augustus 2021

  In Parijs leerde Vincent van Gogh(1853-1890) Henri de Toulouse-Lautrec (1864-1901) kennen. Hij kwam dikwijls in Lautrec's atelier om zijn werk te laten zien. Hij wilde weten wat Lautrec van zijn werk vond, of hij zijn techniek moest verbeteren of andere onderwerpen moest gaan maken. Onderwerpen met een persoonlijke,emotionele lading zoals portretten, stillevens, landschappen. De twee kunstenaars trokken veel samen op. Hadden gesprekken over kunst, het leven en de pijn van het zijn. Daarbij dronken ze een glas absint, bier of wijn in Vincent's favoriete cafe Le Tambourin. In dit cafe maakte Henri de Toulouse Lautrec een portret van Vincent. Vincent exposeerde zijn werk in Le Tambourin. Ook maakte hij een portret van de eigenaresse van Le Tambourin mevrouw Agostina Segatori. Hij schilderde haar in cafe Le Tambourin. Ze zit op een kruk aan een tafeltje. In haar hand een sigaret en voor haar staat een glas bier. Ze heeft het bier opgedronken, dat kun je zien aan de twee schoteltjes onder het glas. In dit moment kijkt ze met een open blik in de verte, een met alles staart ze in het niets. Wat zegt dit werk nog meer. Dat nette dames niet rookten en dronken in een cafe, dat was meer voor artistieke types of prostituees. Het moderne leven is voor Vincent begonnen.

  Lees meer >> | 25 keer bekeken

 • Meer blogs >>