De Schildercolumnist. Nu nieuw op de site van Ramon jan Vet. Lees zijn inspirerende, leuke, rake, rauwe cabareteske fantasievolle humorvolle, soms serieuze verrassende,levenskunst oneliners, blogs, columns &  korte verhalen. Een andere kijk op het leven en de tijd waarin we leven. Regelmatig nieuwe blogs, columns, verhalen over kunst, het leven, zijn leven, ons leven en nog veel meer zaken waar je als mens je druk om kan maken. Hieronder een paar voorbeelden, meer columns, verhalen op zijn blog op deze site. Hij behandelt de volgende onderwerpen zoals, Tattoo, Kerkje, Murwmanagement, Pop Art, Levenskunst,  Paracetamol, Collega, Kassa, Marcel Duchamp, Miljoenenvoetbal, Facebook, Roddelnichten, Bob de Prutser, Is Dit Geluk, Vader Is Jarig, Vincent van Gogh Lied, Voetje Vrijen, Bert & Ernie, Lieve Jezus, Werk, Zeiken Zeiksnor, Zonnebloemen, Smartphone, Sponsor, Burn Out, Linkse Hobby, Kinderen, Dood, Surrealisme, Depressie, Boeddha Beeldjes, Managen, Bonusritus, Avondlicht, Alcoholisme. Ik Kan Niks, Viskluif, Tandarts, Henk De Zuiperd, Bier, Hou Je Van Me, Toko. En nog veel meer. Ontdek en lees het zelf. Wel leuk als u het leuk vindt en dit aan andere mensen laat lezen of doormailt.  Dank U voor uw aandacht. Dank U voor uw support, veel leesplezier. Nu meer dan 400 blogs & columns, korte verhalen van De Schildercolumnist geschreven door Ramon jan Vet. De blogs,columns & verhalen zijn een groot succes,vanaf mei 2017 gepubliceerd op deze site nu al meer dan 30138 keer gelezen!!! Op 11 januari 2019 verscheen zijn boek Moraalridder'Geluk'  bij uitgeverij boekscout. Klik op interessante links, klik op ramonjanvet.auteursblog.nl dan komt  je rechtstreeks op mijn auteursblog daar is alle informatie over mijn boek. Het boek Moraalridder'Geluk" kunt u online bestellen bij boekscout.nl en bol.com  Wilt u informatie ontvangen, schrijf u in voor de gratis nieuwsbrief. Support de kunstenaar volg Ramon Jan Vet op Instagram, Facebook, linkedin en op zijn website.

Ramon Jan Vet

De Schildercolumnist

 

Inspiratie

Kunstenaars zoeken altijd naar inspiratie. Naar nieuwe manieren om de zeggingskracht van hun werken te vergroten.Van Gogh's kleurrijke, levendige en emotioneel geladen werken zijn een bron van inspiratie. Het persoonlijke in zijn werk sterkte hem in de behoefte zijn diepste gevoelens te uiten. Dat geldt ook voor de kunstenaars van nu. Kunstenaars zoeken vrijheid in vorm en kleur en soms een herformulering van een bestaand kunstwerk, een interpretatie. Kunst die in een ander tijdvak ontstaat is een herformulering en inspiratie een interpretatie van het voorafgaande. Zij zoeken een persoonlijke vertaling van hun eigen pure emotie die ze willen delen met het publiek. Zo levendig uitgebeeld je wordt er als kijker naar toe getrokken als een magneet. Zij streven niet naar een nauwkeurige weergave van de emotie vanuit de werkelijkheid, maar proberen het tijdloze van de herkenning ervan te verbeelden.

 

Kunst

Kunst kun je mij helpen om het mystieke van de zichtbare dingen te zien en te begrijpen, te ervaren, te beleven. Kunst kun je mij helpen om het mystieke van de zichtbare dingen te voelen om te zijn wie ik ben.

 

Mooie Wereld

Ik zou wel eens willen zeggen. Goed voorbeeld doet goed volgen. Zing met je hart en ziel. Vecht voor je idealen. Huil voor wat verloren is. Bid voor iedereen ook voor jezelf. Lach naar de wereld, dan lacht de wereld naar jou. Werk samen, voor een doel, voor vrede en solidariteit. Bewonder wat in het leven gebeurt en probeer door jouw inzet met respect, ieder op zijn manier de wereld een beetje mooier te maken.

 

Horizon

Een kunstenaar neemt je door zijn werk bij de hand. Verbreedt je horizon, je zien, je denken en raakt je hart.

 

Werkelijkheid

Als kunst een imitatie is van de werkelijkheid is het evenzo een voorstel voor een andere werkelijkheid.

 

Jezelf kennen

Vincent van Gogh schreef in een van zijn brieven aan zijn broer Theo van Gogh. Ze zeggen dat het moeilijk is jezelf te kennen. Maar het is evenmin eenvoudig jezelf te schilderen. Zo is het ook niet een eenvoudig jezelf te beschrijven, te schilderen wat je voelt,wat je beleeft,wat je ervaart. Leer jezelf kennen door ontmoetingen gesprekken, ervaringen, schilder, beschrijf je dan jezelf. Om jezelf te kennen moet je herkennen wat niet jezelf is.

 

Levenskunst

Leven,kun je mij helpen om het mystieke van de zichtbare dingen te zien, te begrijpen, te ervaren, te beleven.levenskunst, kun je mij helpen om het mystieke van de zichtbare dingen te proeven te voelen, om te zijn wie ik ben.

 

Wachten

Als je moet wachten kun je het misschien zien als een uitnodiging om te transformeren naar een andere mogelijkheid een andere werkelijkheid. Wat zou je kiezen als het moment anders zou lopen,zou die toekomst door het wachten anders zijn. Hoe voelt dat. Soms is het beter te wachten en de tijd te laten kiezen. Wat zou je kiezen als het moment anders zou lopen. Zou die toekomst er door het wachten anders zijn,hoe voelt dat. Soms is het beter te wachten en de tijd te laten kiezen en te leven van lied naar lied,van kus tot kus.

Ramon jan Vet

De Schildercolumnist