• JACK

  16 april 2023

  Hoi, ik ben Jack. Toen ik een jaar of twaalf was, vroeg de meester wat ik later wilde worden. Geen idee, ik wist het niet. De meeste kinderen van mijn klas wilde: juf, actrice, voetballer, TV presentator, kunstenaar, advocaat, burgemeester, komiek, zangeres, model, fotograaf, politie of brandweerman worden. En ik? Ik niet, ik wilde Jack worden.

  Lees meer >> | 78 keer bekeken

 • IK WEET NIET WAT IK NIET WEET

  16 april 2023

  Dag vogels, dag bloemen, dag kinderen. Pas op als een politicus, bestuurder, mens, CEO, voorlichter, manager iets mompelt als: Ik heb hier geen actieve herinnering aan. Wat is liegen en wat is de waarheid, dat is voor iedereen anders. Het is zo suggestief. Met de kennis van nu hadden we het toen anders gedaan. Of ik knollen voor citroenen verkoop. Deze vraag kunt uzelf beantwoorden. Je moet kathedraal of voetbalstadion denken. We zijn ermee bezig. Ik hoor wat je zegt. Dat neem ik mee. Ik begrijp wat je bedoelt. Daar kom ik later op terug. Kan ik je terugbellen. Ik stuur je een mail. Managen is een wisselwerking, wat je er in stopt komt terug. Achteraf had ik het niet anders gedaan. Democratie in de bedrijfscultuur heeft altijd onderhoud nodig. Kijk, voor een visie, moet je naar de opticien. Het is wat het is. Belangenverstrengeling of vriendendienst, het is maar hoe je ertegen aankijkt. Graai of aaicultuur. Ik wil het beste voor iedereen. De functie kent een tijdsdruk en een dwingend karakter.  Ja, hoe vaak moet ik het nog uitleggen. Het is onvoorspelbaar met tempo en zorgvuldigheid. Maar ook blootgesteld aan conflicterende situaties met een piekbelasting. Ach, er is altijd een functie elders. Ik organiseer geen tegenspraak. Wel bij de feiten blijven. Blijf eens zakelijk en laat je emotie maar thuis. De cijfers laten zien dat we hier toch de stekker eruit moeten trekken. Onderzoek heeft aangetoond dat er metaalmoeheid is geconstateerd. Dat is zo besloten. Ben je nou een jaknikker of niet. Past je leven nog wel bij je. Aan alles zit een houdbaarheidsdatum. Ik weet... niet meer dan dat ik jullie kan zeggen. Dat is wat ik weet, maar dat zeg ik niet. Ik weet... natuurlijk niet wat ik niet weet. Weet u het nog?

  Lees meer >> | 74 keer bekeken

 • SCHELE SABIE

  16 april 2023

  Schele Sabie werkt als beveilger. Ze vindt haar werk leuk. Vooral het werken met mensen. Onderdeel van haar werk is visitatie. Dat is controle van tassen bij de hoofdentree, om te kijken of er iets afwijkend in de tas zit. Schele Sabie spreekt een mevrouw aan.

  Schele Sabie: "Goedemorgen mevrouw, mag ik even in uw tas kijken."

  Lees meer >> | 62 keer bekeken

 • SCHELE SABIE

  16 april 2023

  Hoi, hier de tip van Schele Sabie en het gebruik van QR-codes. Je weet wel van die blokjes die je overal ziet. Best handig, mensen let op. QR-codes, zo werkt het.

  Scan de code met de camera van je smartphone of tablet(niet klikken)

  Klik op het balkje dat boven in beeld komt

  Lees meer >> | 59 keer bekeken

 • KRIMPFLATIE

  16 april 2023

  Kent u die uitdrukking. Ik heb last van krimpflatie. Hé, wat is dat? Krimpflatie, een nieuwe lente, een nieuw geluid. Krimpflatie, wat een mooi woord met een rare betekenis. De betekenis van krimpflatie is dat de verpakking van een product kleiner wordt maar de verkoopprijs hetzelfde blijft. Ja en dan? Nou, je budget krimpt en dan geef je meer uit aan je boodschappen. Goed bezig, een verdienmodel. Tja...het is wat. Het leven is al duur genoeg. Diefstal mevrouw, oplichting meneer. Dat is het. Goedenmiddag.

  Lees meer >> | 57 keer bekeken

 • DIER

  16 april 2023

  De mens is het dier dat geen dier wil zijn. En het dier geen mens.

  Lees meer >> | 61 keer bekeken

 • IK VINCENT VAN GOGH

  27 maart 2023

  Ik Vincent van Gogh. Ik twijfel over hoe het verder gaat, anno 1890, in mijn leven, mijn werk. Geen idee. Ach, wat zou het. Theo wil voor zichzelf een kunsthandel beginnen. Ik hoop dat het lukt voor ons samen. Ik voel mij verward, weer een onstabiele situatie. Vreselijk, ik voel mij tot de aan de wortels aangetast. Sta niet meer sterk op mijn benen. Voorzover, voorzover het leven mij de energie geeft om door te gaan ondanks alle tegenslagen. Ik wil rust. Het landschap, de natuur geeft mij hoop en troost, ook is het misschien valse hoop en troost...Ik wil niet meer vluchten voor hetgeen mij te wachten staat. Het gebeurt toch wel. Een mens kan zijn lot niet ontlopen. Vroeger of later, dan ben ik er niet meer. Ik wil rust in mijn hart en mijn hoofd. Verlost worden van de zielepijn. De dood is een verlossing van al het aardse gedoe. Later zal men mij herinneren als de geniale schilder met zijn streepjestechniek. De mensen zullen van overal ter wereld mijn werken en tragisch leven komen bekijken en beleven in mijn museum, het Van Gogh Museum in Amsterdam. Het is mijn leven, ik Vincent van Gogh, die zijn emotie, zijn leven lang hoe hij zich voelde, zijn pure gevoel schilderde op het doek. Mijn schilderijen, dat ben ik. Ik, Vincent van Gogh.

  Lees meer >> | 78 keer bekeken

 • ABSINT VAN GOGH

  27 maart 2023

  Van Gogh dronk absint, ook wel bekend als de groene fee. Je had gele, blauwe en groene absint. Het was de modedrug van het einde van de 19e eeuw. Opium was ook al in gebruik. De gifgroene, draken, demonen drank heeft, Picasso, Toulouse - Lautrec, Van Gogh, Gauguin, Bernard, Zola en Baudelaire geïnspireerd. Ja, hoe dan? En wat bedoel je met geïnspireerd? Absint heeft een alcoholpercentage van plusminus 72 tot 76 procent ! En de inspiratie volgens Aristoteles komt door de drank, zonder drank klopt men vergeefs op de deur van de muze. De muze wil verleidt en betovert worden. Anders werkt de liefde van de muze niet. Goed, Van Gogh dronk de groene absint. Het effect van absint is het gevolg van de stof thujon die voorkomt in alsem (dat absint zijn smaak geeft) en ervan verdacht wordt hallucinaties te veroorzaken. Kijk nu eens naar de werken van Vincent. Let eens op de blauwe, geel, groene kleuren in zijn werk. Veel werk heeft een blauwe, geel, groene sluier, waas. Op afstand kun je dat goed zien. Is dit toeval? Sinds het begin van de jaren negentig is absint weer toegestaan in Europa. Maar dan alleen met een laag thujongehalte. Van absint drinken wordt een ritueel gemaakt: er wordt een suikerklontje op een lepel gelegd, die boven het glas wordt gehouden. Hier wordt net zo lang water op gedruppeld tot de opgeloste suiker in het glas gaat druppelen. Daarbij verandert de kleur: groen wordt melkachtig wit. Probeer maar en kijken wat de muze ervan vindt. Santé.

  Lees meer >> | 85 keer bekeken

 • VIEZE FRITSIE

  27 maart 2023

  Hallo, Vieze Fritsie hier. Een hele geile goedendag, goedenmorgen, goedenavond. Je lacht naar de wereld en de wereld lacht niet terug. Wat doet dat met mens? Geef mij een patatje oorlog,TV, bed, keukenrol, een krat bier en een truttenschudder opblaaspop en ik ben gelukkig. 

  Lees meer >> | 67 keer bekeken

 • VIEZE FRITSIE

  27 maart 2023

  Hallo, Vieze Fritsie hier. Ik heb al heel wat wilde dingen gedaan in mijn leven, zoals met mijn vrouw wild naakt camperen, tuinieren, volleyballen, jeu de boulen. Daar wordt je weer mens van. Dat voelt goed. Lekker man, één met de natuur. 

  Lees meer >> | 63 keer bekeken

 • Meer blogs >>